SONIFICATION

An aulos player, found in Apollonia, Albania
A man with a sistrum and three comrades, all singing and chanting

If you want to contact me, please use the email address below: 

enokoco1@hotmail.com 

Orkestrat Shqiptare te Radios
Revista 'Akt', Viti III i botimit Nr.8, 2012
Orkestrat Shqiptare te Radios.pdf
Adobe Acrobat document [79.9 KB]
Neço Muko (1899-1934) dhe grupi i tij
Vëzhgime Kritike, Globus R., 2010
Neço Muko.pdf
Adobe Acrobat document [3.9 MB]
Injac Ndojaj, pararendës i etnomuzikologjisë shqiptare
Vëzhgime Kritike, Globus R. 2010
Injac Ndojaj, pararendës i etnomuzikolog[...]
Adobe Acrobat document [108.8 KB]
'Skënderbeu në muzikë', shtator 2018
International Albanological Conference dedicated to George Castriot Scanderbeg,
May-November 2018
'Skënderbeu në muzikë', shtator 2018.doc[...]
Microsoft Word document [85.3 KB]
'Skënderbeu në muzikë', PowerPoint
Figura e Skënderbeut në muzikë [Autosave[...]
Microsoft Power Point presentation [78.2 MB]
Gjon Kolë Kujxhija—‘Një Ilir i Ndezun’:
Gjon Kolë Kujxhija, Website.docx
Microsoft Word document [69.2 KB]
Fan Noli dhe muzika
01-FAN NOLI dhe MUZIKA.docx
Microsoft Word document [182.6 KB]
'Kenkan mbushun malet me borë' dhe Martin Gjoka
‘Kenkan mbushun malet me borë’ është kënga apo motivi që ka zgjuar interes të veçantë të kompozitorëve profesionistë shqiptarë. Motivi i saj u bë urë lidhëse mes tre kompozitorëve shqiptarë, Çesk Zadesë në muzikën e filmit ‘Skënderbeu’ (1953), Fahri Beqirit në poemën simfonike ‘Skënderbeu’ (1968) dhe Rexho Mulliqit me Simfoninë e tij të Dytë, ‘Kosovare’ (1972).
Kjo këngë/motiv shfaqet ndoshta për herë të parë që në fillim të viteve 1920 në dorëshkrimet e At Martin Gjokës.
'Kenkan mbushun malet me borë' dhe Marti[...]
Microsoft Word document [27.1 KB]
Kënga tradicionale qytetare e Tiranës
Në se ‘Midis ballit m’ke nji pikë’ nuk do të kishte ‘udhëtuar’ për në Shkodër dhe nuk do të renditej në aheng, pra nuk do të kishte hyrë në memorien e këngëtarëve të ahengut, e më pas nuk do të tërhiqej që andej nga Maria për t’u kthyer në këngë lirike qytetare, vallë a do të kishte mbijetuar për të mbërritur deri në ditët tona me atë bukurinë e saj melodike e modale, me atë artikulim të lirë e nuanca nga më të larmishmet, me frymëmarrjet apo pauzat midis frazave nga më profesionalet të një shkolle të mbaruar bel-canto-je?
Kënga tradicionale qytetare e Tiranës.do[...]
Microsoft Word document [22.7 KB]